Copac nins

Copac nins
Această activitate e una foarte dragă mie şi copiilor.
Dar să o luăm cu încetişorul. 🙂

Materiale:
– hârtie glasată maro,
– hârtie albastră,
– creion,
– foarfeci,
– lipici,
– vată,
– acuarela albă.
Mod de realizare
Pe hârtia maro se trasează conturul palmei copilului cu degetele uşor răsfirate. Se decupează apoi şi astfel se obţine copăcelul. Se lipeşte pe foaia albastră. Deasupra copăcelului se lipesc norişori pufoşi din vată.
Folosindu-se de degete, copilul poate picta fulgii de zăpadă. Îşi înmoaie vârful degetului în acuarela albă (merge si cu pastă de dinţi, chiar miroase mai bine :)) ) şi apoi ştampilează foaia unde doreşte el, obţinând astfel fulgii de zăpadă.
Deşi este o activitate puţin mai “messy” (produce  murdărie mai multă) este una foarte distractivă. Copiii iubesc să picteze cu degetele sau chiar cu toată palma. Poate de aceea ar fi bine să asiguri zona în care desfăşori această activitate. O bucată de nailon pe jos ar fi indicată sau ar fi bine să alegi un loc în casă care se poate curăţa uşor. Sunt convinsă că cei mici nu vor renunţa la pictura cu degetele după ce a terminat de pictat fulgii de nea.Te rog chiar să-l laşi să se bucure de această activitate. Poţi să-i mai dai o coală de bloc de desen şi lasă-l să se distreze în voie.
De ce spuneam că e una din activităţile mele preferate? Pentru că o poţi face de la vârste foarte mici, cu puţin ajutor, până la 10-12 ani. Poţi chiar să faci în fiecare an o astfel de activitate în care să foloseşti mâna copilului ca şablon, să păstrezi aceste lucrări şi când creşte mai mare să i le areţi: “Uite ce mânuţă aveai la 2 anişori!” “Uite ce mult a crescut la 7 ani!”. Acest gen de activităţi pot fi o amintire deosebită pentru copilul tău, când va creşte mai mare.  Şi cred că cei mai mulţi vor aprecia gestul.
O să revin şi cu alte activităţi de genul ăsta.
Distracţie plăcută!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *