Londra 2

Londra 2

A doua zi in Londra am dedicat-o in mare parte muzeelor. Aveam mai multe pe lista, dar am spus ca daca vizitam 5 ne declaram multumiti.

Dupa o discutie relaxanta cu gazda noastra, asa ca de duminica dimineata, ne-am urcat intr-un bus supraetajat si am facut un ocol prin “cartiere” pana in centru. Stand pe scaunele din fata, in partea supraetajata a autobuzului, am fost surprinsi de usurinta cu care soferul lua curbele stranse. Nu o data am avut impresia ca acum lovim stalpul din coltul strazii, dar nu s-a intamplat.  Fiind duminica dimineata, strazile si trotuarele erau libere, asa ca am putut privi in voie “arhitectura” urbana a zonei prin care treceam. Siruri de case identice se intindeau de o parte si alta a strazii, din loc in loc mai aparea cate un magazin micut, majoritatea inchise.

Am coborat pe The Strand, foarte aproape de Curtea Regala a justitiei.

Ne-am plimbat pe strada, admirand arhitectura cladirilor si incercand sa ne inchipuim ce se ascunde in spatele usilor inchise.

La parterul uneia dintre cladiri, era deschis un magazin de ceaiuri Twinings. Am intrat vrajiti de mirosul ceaiurilor. Am mirosit fiecare borcanel si cutie de ceaiuri  de acolo: caramel, vanilie, menta, ghimbir, lamaie, indian, mmm! Am plecat cu tipuri diferite de ceai: ginger pentru mine, menta marocana pentru el si Caramel Bollywood Chai Latte, de rasfat pentru amandoi. 🙂

foto

 

Din nou pe strada, la numarul 10, am dat nas in nas cu Harry Potter.  Nu l-am tinut de vorba. Era foarte grabit sa ii duca  Hermionei o potiune magica.  🙂

Fara sa-mi fi propus in mod special, in calatoria aceasta la Londra am avut parte de mai multe experiente Harry Potter, absolut intamplatoare.  Well, this was one of them.

Primul muzeu a  fost  Victoria and Albert Museum, arta si design. Muzeul are o impresionanta  colectie de obiecte de arta din diverse culturi, epoci si zone ale lumii. In aproape doua ore, am reusit sa vizitam toata aripa dreapta a parterului. Atat!

Am trecut pe langa cafeneau din interiorul muzeului si mirosul cafelei era atat de ademenitor, incat am ramas acolo. Cafeneaua era plina ochi, abia am gasit doua locuri libere. Ne-am grabit sa le ocupam si in timp ce ne sorbeam cafeaua, admiram incaperea in care ne aflam.


Dupa cafea am decis sa lasam V&A Museum pentru alta data si ne-am continuat periplul muzeologic  cu Muzeul de Stiinte ale Naturii. Aici vizita a fost mult mai dinamica, datorita specificului muzeului si a modului in care este structurat pe zone.

La intrare iti spune ” Hello!” scheletul unui stegosaurus. O scara rulanta te conduce in “centrul  Pamantului”, o sfera uriasa asemanatoare Terei.  Ajuns in prima zona a muzeului afli o multime de informatii de spre roci, miscarile tectonice, aparitia cutremurelor, a vulcanilor, etc. Din zona in zona ajungeai sa afli despre evolutia animalelor, despre lumea oceanelor, evolutia oamenilor si pe cand sa ajungem si in zona dinozaurilor am fost invitati politicos sa plecam, deoarece era deja ora de inchidere a muzeului.

Get stuffed! Really?!….

Yep!

Asa ca iata-ne din nou in strada. Am asteptat vreo 30 de minute fara succes ultimul Big Bus. Obositi, infometati si infrigurati am decis sa luam metroul  si sa ne indreptam spre China Town. Am intrat pe Google Maps am vazut care este cea mai apropiata statie de metro, care  sunt legaturile, ce si unde trebuie schimbat si, peste aproximativ o ora, am ajuns in China Town.

Uite asa am bifat unul din lucrurile de pe lista mea de “must visit”. 🙂

Eram infometati amandoi. Am dat o tura rapida ca sa studiem oferta si am ales un restaurant micut, evident chinezesc si ne-am ales rata, eu cu legume, el la tava (cred) cu noodles.

Nu se putea sa plecam din China Town fara sa mai facem o tura, de data aceasta satui  fiind, mai linistita. Vreo doua stradute ticsite cu restaurante/ localuri cu specific chinezesc, pline de oameni care serveau masa. In afara felinarelor rosii cu franjuri galben auriu si a portilor cu dragoni la cele doua intrari (eu atat am vazut, nu stiu daca sunt mai multe) nimic special.

Am iesit din zona chinezeasca si imediat, pe colt, am descoperit raiul bomboanelor de ciocolata: M&M’s World. 

Am tanjit la bomboanele M&M, privindu-le prin vitrina. Magazinul se inchisese de vreo 10 minute, la fel ca si magazinul Lego de vis a vis. 🙁

Am privit exponatele din vitrina cu un zambet dulce-amarui. Azi am cam avut parte de usi inchise.:) Dar nu-i bai, mai avem o zi si jumatate de stat in Londra.

Asa ca ne-am intors la casuta noastra de imprumut. Pe drum am facut un bilant al zilei care se incheia si am  planuit ce ar fi mai bine sa facem urmatoarea zi.

Ce credeti ca am ales: sa continuam vizitele la muzee sau o croaziera pe Tamisa pana in Greenwich?

Va las sa va ganditi pana data viitoare. 🙂

Ta ta!

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *