Omul de zapada

Omul de zapada

 

Imi place foarte mult aceasta activitate deoarece poti folosi omuletii de zapda in foarte multe moduri. O sa intelegeti imediat ce am vrut sa spun! 🙂

Prima activitate: Desenarea omului de zapada

Materiale necesare:

  • piatra alba (se gaseste la magazinele de constructii)
  • carioci/ acuarela

Se aleg 2-4 pietre albe care combinate formeaza corpul omului de zapada. Se picteaza/ deseneaza capul omului de zapada si apoi “bulgarii” care formeaza corpul. Incurajati copiii sa-i picteze/ deseneze cat mai creativ.

Sugestie: Piatra nu absoarbe apa, deci daca alegeti sa pictati pietrele folositi acuarela care e in forma lichida si care nu are nevoie de apa pentru a fi folosita. Nu folositi apa decat pentru a spala pensula dupa care va sugerez sa o stergeti bine cu un servetel uscat.

A doua activitate: Puzzle

Cu siguranta copiilor le va placea sa deseneze oameni de zapada pe pietre. Lasati-i sa se distreze realizand cat mai multi. 🙂

Puneti toate pietrele pictate/ desenate intr-o cutie si amestecati-le bine. Si acum sa inceapa distractia: cine reuseste sa refaca cei mai multi oameni de zapada?!

Cum ar fi sa amestece pietrele intre ele si sa recreeze un om de zapada folosind parti de la alt om de zapada?! Cum ar fi sa aiba caciula rosie, papion la gat si nasturi de culori diferite?

A treia activitate: Povestea oamenilor de zapada

Copiii asezati in grupe de cate 3-4 si folosindu-se de omuletii lor de zapada, pot crea o poveste despre acestia. Sugerati-le sa fie cat mai creativi si sa se foloseasca de faptul ca omuletii de zapada sunt mobili, deci pot face orice. 🙂

Omuletii de zapada  pot fi folositi si in alte tipuri de activitati: memory game, jocuri matematice, etc trebuie doar sa lasi imaginatia sa zburde.

 

Distractie placuta! 🙂

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *